Minunata lume a conceptelor tehnologice

concept-ceas

Dacă am zis vreodată că inventivitatea umană este nelimitată, atunci să știi că rămân la aceeași idee. Unele dintre conceptele care văd lumina zilei sunt de-a dreptul uluitoare. Te invit să vezi și tu ce îți poate oferi tehnologia, mai precis, inventivitatea umană.

Un ceas mai… special

Ce se întâmplă dacă iei o placă pe care ai puse leduri, o rotești și aprinzi ledurile după un program special? Vei obține un ceas de toată frumusețea. Principiul exact al funcționării îmi scapă, dar cât de grozav trebuie să fie să ai așa ceva acasă. Fără cuvinte. Via [Freakyvidz].

Aparat de locomoție de un hamster putere

Deși nu este la fel de avansată tehnologic, următoarea idee ne poate da câteva indicații legate de utilitatea animalelor casă. Chiar dacă energia electrică obținută ar fi prea mică, putem totuși să ne bucurăm că hamsterii știu să își facă treaba. Din foarte mica mea experiență de improvizator știu că nu este tocmai simplu să obții mecanismul de mai jos. Via [Neatorama].

Pușca revolver

Știm cu toții că un revolver este o armă de foc cu butoiaș în care intră cartușele. Și știm cu toții că pușca de vânătoare cu alice este mare și are cartușe de speriat. Ce s-ar întâmpla dacă le-ai uni pe cele două? Ai obține ceea ce se vede în imaginea de mai jos. Este pur și simplu prea interesantă ideea ca să nu fie luată în considerare.

Acest model a fost postat pe un websit unde se vorbește mult desre arme făcute în propria casă de unii dintre americani. Păcat că nu avem și demonstrație video. Gata, vânători, pregătiți-vă banii pentru noile puști-revolver. Via [Neatorama].
Shotgun-revolver

Electro smile – ridiculos și interesant în același timp

Ce te faci atunci când trebuie să faci poze copiilor și sunt morocănoși? Nu ies deloc bine pozele în care copii nu zambesc și afișează fețe de supărați. Ei bine, s-a dus vremea în care trebuia să te chinui să îi faci pe copii să arate bine în poze. Electro-smile trimite mici șocuri electrice în nervii feței și un zâmbet cât ei de mare își face apariția. Inventatorii afirmă că nu cauzează nici un fel de răni copiilor. Asta da știință. Via [Neatorama].
Electro-Smile

Ceasul Braille

Proiectat de către David Chavez, acest tip de ceas, care folosește codul Braille, ar putea deveni o realitate în viitorul apropiat. În principiu, ceasurile pentru orbi nu au evoluat prea mult în ultima sută de ani, așa că această idee este foarte bine venită. Sunt oare printre puținii care cred că așa ceva este genial? Nu cred. Cei de la TechCrunch sunt și ei foarte entuziasmați de perspectiva acestui ceas. Întră pe linkul anterior să vezi și un film demonstrativ.
braille-ceas

16 Responses to “Minunata lume a conceptelor tehnologice”