Hârtia electronică i2R – acum se poate rescrie

e-paper-e-ink-inventie-150x150Scriam prin aprilie despre hârtia electronică, noua modă în lumea tehnicii. Ea este formată din circuite electronice plastice care nu au nevoie de alimentare cu curent electric. Imaginea se formează prin reflectarea luminii care vine din jurul tău.

Deocamdată este folosită la e-readere, dar se pot folosi și ca poze. Oamenii deștepți (cercetătorii) de la Taiwan’s Industrial Technology Research Institute au inventat i2R, un e-paper care se poate rescrie folosind un printer termal și cristale lichide. Explicația în filmul de mai jos. Poate fi redesenată de 60 de ori și costă 2 dolari foaia A4.

Ei speră că vom folosi mai puțină hârtie cu ocazia asta. Întrebarea este alta: de vreme ce avem circuit din plastic acolo, plasticul acela nu vine de la petrol? Și petrolul nu vine de unde vine? Iar văd un cerc vicios în zonă. Totuși folosirea circuitelor electronice plastice (e-ink, e-paper, etc.) e un lucru bun. Așa-i că tehnolgoia e ciudată, dar și interesantă în același timp? Știre via [Engadged].

6 Responses to “Hârtia electronică i2R – acum se poate rescrie”