Shanghai Spheres – cea mai mare matrice dinamică din sfere

shanghai-spheres-dynamic-sphere-array-martice-dinamica-sfere-sculptura-cineticaSau altfel spus, cea mai mare sculptură cinetică din lume. Ce este o sculptură cinetică? Este uniunea dintre inginerie și artă. În acest nou mod poți vedea sculpturi care își modifică forma după reguli clar stabilite (reguli inginerești).

Sferele din Shanghai sunt un model mai special al acestei arte moderne. Ele sunt prinse de un fir care se poate observa foarte greu. Singura mișcare pe care o face o asemenea sferă este una pe verticală. Cu un program special pregătit pentru eveniment se controlează mișcarea (viteza) pe verticală și înălțimea.

Când pui o mulțime de asemenea sfere rezultatul este uimitor. La un moment dat te poate lua amețeala. Să pui acest mecanism pe repeat și ai o sculptură cinetică de toată frumusețea.

Instația a fost realizată de Ficher Technical Services, din Las Vegas, SUA, și prezentată la Shanghai World Expo în 2010. Ce zici, strângem bani să îi chemăm pentru o asemenea sculptură și în România? Sweet. Via [Creative Technology].

Shanghai Spheres from fishertechnicalservices on Vimeo.

4 Responses to “Shanghai Spheres – cea mai mare matrice dinamică din sfere”

  1. fain efectul… nu-i foarte complicat ca implementare. comparativ cu fantanile arteziene de la bellagio hotel, sunt niste nimicuri astea:d

    • Da, e mult mai ieftin decat Bellagio. Totusi, au meritat cele 170 de milioane date pe acele fantani. Au facut senzatie peste tot in lume.

  2. Interesanta sculptura cinetica!