Categories
Tehnologie

QLED Display în Revista Imagine și Brand

Nu va mai dura mult și vom avea în case monitoare care folosesc tehnologia QLED. QLED, quantum LED, sunt cristale cu diametre de nanometri care, la trecerea curentului electric, stochează enerige și o eliberează sub formă de lumină.

Partea interesantă a QLED este că pixelii ce vor forma monitoarele viitorului emit lumină și nu o filtrează cum se întâmplă acum la monitoarele LCD. Un alt lucru interesant este că lumina transmisă depinde foarte mult de mărimea unui quantum dot (cristal).

Mai jos poți vedea articolul scris de mine pentru Revista Imagine și Brand, ed 4.
Imagine-si-brand-qled-display-p28

Iată și un film explicativ mai jos:

Pe când ne luăm cu TV QLED?

4 replies on “QLED Display în Revista Imagine și Brand”

Dragă Manuel!
Ştii deja opiniile mele privitoare la sănătate, deci pe partea de utilizare a QDOT în astfel de aplicaţii, sunt în dezacord cu cele prezentate. M-ar interesa însă ca spiritul tău de observaţie să exploreze zona conversiei energiei solare în energie electrică, folosind QDOT. Am reuşit deja să găsesc ceva pe net, dar tehnologia e domeniul tău, aşa că, aştept cu nerăbdare articolele tzale pe tema “Free Energy” şi în mod particular, pentru că ţi-au plăcut “micuţii” QDOT. Am spus “micuţii” deşi mă întreb serios de tot, ce mai înseamnă azi “mic”, “mare”?!?

QDOT sunt folositi si la celulele voltaice. Numele este mai ciudat, dar principiul este acelasi: captezi luminca si generezi un flux de electroni. In functie de materialul din care se fac acesti qdot ei pot fi folositi si al identificarea traseului unu ser introdus in corpul uman sau la imaginistica de laborator. Are mutle utilizari, daca vrei sa scoti din uz cadmiul, metal greu se pare interzis in Europa pt ca este toxic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.